Телефон:

0893513598

Email:

stelagidikova@abv.bg

Приемно време:

С предварително записване на телефон 0893513598

Аз съм Стела Гидикова – психолог и цветотерапевт с есенциите на Д-р Бах. От 2006-та година до сега работя с когнитивно-поведенческа психотерапия.  Тази терапия ми хареса, защото е динамична и позволява на хората да стигнат до своите деструктивни, нездрави мисловни модели, да ги променят осъзнато в здрави, и да ги приложат в здраво, градивно поведение. Тя дава възможност да се изследва самооценката на личността и да се трансформират слабите качества в силни.

Ако някъде по пътя срещнем трудности, които не можем да преодолеем емоционално, психическата ни енергия намалява и душата ни страда. Да ни заболи, за да обърнем внимание! Да направим нещо различно, да се погрижим за себе си, да променим! Тогава, в зависимост от ядрото на личността, се появяват депресивно, тревожно състояние, панически атаки, фобии и други – все лампички, които да ни напомнят за промяна. Промяна в начина на мислене, на действие, на живеене. В тези етапи нашата психическа енергия е ниска и всичко ни се струва по-трудно, по-страшно, понякога дори непоправимо. Може да изпитаме чувство на безпомощност, самосъжаление, самообвинение, тъга, гняв… Мъдрите хора казват, че това е времето на духовно израстване.

           Човек може да се справи сам като ползва мъдрост от книгите, информация от интернет, личен опит от приятели. Може да потърси подкрепа от психолог, на когото да се довери. Може да ползва всички тези инструменти едновременно. Това е личен избор! Хубавото е, че всички инструменти работят и всеки психологичен дисбаланс може да се превърне в баланс. Като вървим по пътя към баланс, процесът е толкова естествен и красив! Хората научават много за себе си, замислят се за себе си, започват да се грижат за себе си, да се обичат, ценят и уважават. Освобождават се от минали натрупвания, освобождават се от бъдещи страхове и започват да живеят СЕГА своя живот.

Какъвто и начин да изберете, за да сте здрави психически, а от там и физически (знаем, че заболяванията на физическо ниво се провокират, отключват, от психологически дисбаланс – може да погледнете “Езикът на симптомите” от Курт Тепервайн), това е най-добрата инвестиция, която можете да направите за себе си. Целият процес при психотерапията и цветотерапията е вълшебен и божествен… Благодаря на всички, че ми позволявате да съм част от него, да съм част от вашето щастие!

“…мярката за житейски стандарт е количеството време, през което сме били радостни а щастието е низ от радостни мигове…”

от “Седмата посока”, Жанет Орфану

 
Мисия здраве 10.10.2023 – TVSAT COM

 
Мисия здраве 27.02.2024 – TVSAT COM